Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2019

Dokumenti za dobijanje vize za Finsku

Iz članka ćete saznati koji su dokumenti potrebni za finsku vizu za odrasle i djecu, kao i koji su zahtjevi predočeni ovim dokumentima.
Visa

Imate dozvolu boravka u Sjeverozapadnom okrugu Ruske Federacije

Potrebni su vam sljedeći dokumenti:

  • Popunjen i potpisan obrazac za prijavu
  • Passport
  • Fotografija - 1 kom.
  • Kopija civilnog pasoša (1 kom.)
  • Polica zdravstvenog osiguranja za putovanje u inostranstvo (original + kopija)

Zahtjevi za gore navedene dokumente

Passport

Vaš pasoš mora biti važeći najmanje 3 mjeseca od datuma isteka vize. Ako se viza izdaje u novom pasošu, onda se sa sobom mora donijeti i stari pasoš.

Photography

Dobar primjer ispravne fotografije: upute za osobnu foto vizu.

Fotografija treba da bude:

  • fotografija u boji formata pasoša, koji se može koristiti za identifikaciju osobe;
  • stare fotografije ne duže od šest mjeseci, veličina fotografije 47 x 36 mm;
  • boja pozadine treba da bude jednobojna, svetlo siva;
  • fotografija mora biti jasna, položaj glave sa prednje strane (pravo lice);
  • Izraz lica bi trebao biti neutralan, oči otvorene, gledati ravno u sočivo.

Polis

Polisa osiguranja mora pokrivati ​​cjelokupno trajanje tražene vize i cijelu teritoriju Šengenskog sporazuma.

Politika mora imati ograničenje u iznosu od najmanje 30.000 eura. Takođe bi trebalo da pokriju troškove u hitnim slučajevima, za vreme bolesti ili nesreće, i da uključe troškove medicinske repatrijacije u mesto boravka osiguranika ili posthumnu repatrijaciju.

Dokumenti za dijete mlađe od 18 godina

  • Poseban zahtjev za vizu
  • Rodni list (kopija i original)
  • Ovjerena suglasnost roditelja (ako dijete putuje sama) / drugi roditelj (ako dijete putuje s jednim od roditelja) / staratelj

Važenje sertifikovane saglasnosti ne bi trebalo da bude duže od jedne godine od dana njenog izdavanja.

  • Kopije viza roditelja (ako dijete odlazi u inostranstvo s oba roditelja)

Za svako dijete upisano u pasoš roditelja, potreban vam je poseban prijavni obrazac i posebna viza. Viza se zalijepi u pasošu u koji se upisuje dijete.

Imate privremenu registraciju u Sankt Peterburgu

Da biste dobili vizu, morate priložiti službenu potvrdu o zaposlenju ili studiju.

Od posla

U potvrdi se moraju navesti podaci o organizaciji, ime podnosioca prijave, informacije koje podnosilac prijave radi u organizaciji do sada, datum prijema pozicije. Potvrda mora biti ovjerena potpisom odgovorne osobe, kao i pečatom. Valjanost sertifikata od datuma izdavanja je 1 mesec.

Iz studije

Standardni sertifikat iz škole, koji potvrđuje da su redovni studenti.

Registrovani ste u drugom okrugu Ruske Federacije.

Morate predati svoje dokumente Ambasadi Finske u Moskvi u Moskvi ili Visa uredu Finske u Moskvi:

  • Popunjen i potpisan obrazac za prijavu
  • Passport
  • Fotografija - 1 kom.
  • Polica zdravstvenog osiguranja za putovanje u inostranstvo (original + kopija)

Pored standardnog paketa dokumenata, želite da imate:

  • Štampana potvrda rezervacije hotela ili pismo akreditirane turističke kompanije. Spisak se nalazi na sajtu ambasade.
  • Poziv ili kontakt informacije i datum rođenja osobe koja vas je pozvala (ako ste u posjeti po pozivu).

Zahtjevi za ove dokumente su isti kao i za građane sjeverozapadnog federalnog okruga.

Obratite pažnju

Stanovnici Kaliningradske regije dostavljaju dokumente Generalnom konzulatu Litvanije u Kalinjingradu.

Stanovnici Murmansk regiona kontaktiraju Murmansk, predstavništvo Konzulata Finske.

Stanovnici Republike Karelija izdaju finsku vizu u Petrozavodsk, u predstavništvu Konzulata Finske.

Pogledajte video: Prevodjenje potvrde o stanju računa u banci sa pecatom sudskog tumaca (Novembar 2019).

Loading...

Ostavite Svoj Komentar